Hej! Det är jag som är Mirja!

Vad roligt att du hittat hit!

Ni har er stora dag framför er. Er bröllopsdag som ni har sett fram emot så länge. En kärlekens dag som ni vill dela med människorna ni älskar.
Ni är två personer som gillar det lilla extra i livet, som vackra blommor på bordet eller ett glas bubbel (eller annat gott) när tillfälle ges. Som älskar det vackra och fina, och som gärna kompletterar ert hem med vackra bröllopsbilder på väggen eller ett vackert fotoalbum som kan ligga framme på vardagsrumsbordet, som en påminnelse om er kärlek till varandra.

Finns det något finare än kärleken? Alldeles oavsett hur den ser ut och i vilken konstellation den är, så är kärleken mellan två människor bland det vackraste som finns.

Att gifta sig och planera sitt drömbröllop kan innebära en hel del val och prioriteringar, så det gäller att prioritera rätt saker. Kanske någon av gästerna är duktig på att fotografera eller har en bra kamera, men just denna dag vill ni kanske att dom ska få vara just gäster och närvara fullt ut på vigsel och bröllopsfest. Ni vill heller inte riskera att ni missar att dokumentera något viktigt ögonblick från er dag, så det känns viktigt för er att anlita en professionell bröllopsfotograf, som har erfarenhet och får er att känna er trygga framför kameran. En av mina styrkor som bröllopsfotograf är att jag är uppmärksam och har förmågan att få alla som står framför kameran att slappna av för naturliga ögonblicksbilder. Fotograferingen blir till en rolig stund med mycket skratt och pussar.
Jag är som en nära vän som finns med er hela vägen för frågor och funderingar kring bröllopsplaneringen. Er dag är mitt största fokus, och jag kommer vara där och fånga varje värdefullt ögonblick, som ni kommer bära med er hela livet!

Mirja Claesson Bröllopsfotograf
Bröllopsfotograf Mirja Claesson
Fotograf Mirja Claesson

Mirja

photography

Mitt namn är Mirja Claesson och det är jag som är fotografen bakom Mirja Photography. Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att dricka en par, tre koppar kaffe. Sedan är jag redo att möta dagen. Jag älskar det vackra. Det är min fulla övertygelse att det finns något vackert i alla människor. Jag brinner för alla människors lika värde och jag tror gott om alla tills dess att motsatsen är bevisad.

Jag är en glad, lite tokig (med betoning på LITE), trygg och pålitlig person som älskar blommor. Egentligen alla blommor, men allra mest, stora lite spretiga och yviga blombuketter. Finns det något finare? Ja, det ska vara en klassisk designmöbel eller ett par snygga skor då. Min svärmor kallar mig för tusenfotingen för att jag har så många skor.

Att fotografera är min passion och jag fotar alltid i vardagen, och har alltid gjort. Bilderna hjälper oss att komma ihåg alla stunder och ögonblick tillsammans med nära och kära då minnena bleknar med tiden.

Jag föddes i Stockholm, men växte upp och gick i skolan i Ljusdal i Hälsingland.
Jag träffade min man Jonas för 11 år sedan i Uppsala på SM-finalen i bandy och det var kärlek vid första ögonkastet. Vi började vår kärlekshistoria som särbo i 4 år (60 mil enkel resa) innan jag flyttade ner till Småland. Våra fyra pojkar Lukas, Nils, Viktor och Simon var små, så vi ville inte ha så bråttom.

Vi gifte oss 2015 och bor nu tillsammans på en gård på landet strax utanför Eksjö i Småland. På vår badrumsspegel sitter det en bild från vår bröllopsdag. Så varje gång vi borstar tänderna påminns vi om den dagen.

Vi har en hund (Stella) och två katter (Signe och Svea).
Jag älskar verkligen lugnet på landet med mysiga promenader tillsammans med hunden och katterna i skogen. Ja, katterna följer också med på promenad hur tokigt det än låter 🙂
Jag älskar också storstadens puls och dricker gärna ett glas bubbel när tillfälle ges. Jag är sällan hemma när jag är ledig, utan åker gärna till Ljusdal, Västervik, Båstad, Borlänge, Stockholm och Italien för att nämna några platser i mitt hjärta.

Jag är utbildad inom grafisk design och kommunikation och har bland annat arbetat som anställd kommunikatör, fotograf och grafisk formgivare samt inom turismbranschen. För två år sedan drabbades jag av utmattning vilket ledde till att jag inte längre kunde jobba kvar som kommunikatör trots att jag tyckte det var roligt. Man vill så mycket, men ibland säger kroppen stopp. Det var då jag bestämde mig för att våga satsa på min dröm om mitt egna företag och som fotograf.

Det jag älskar mest med mitt jobb som fotograf, förutom friheten och att det är kreativt, är att jag hela tiden får träffa nya människor med olika historier från livet.
Att få dela viktiga ögonblick i människors liv ger mig energi och en härlig lyckokänsla!