VARM VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Jag vill börja med att berätta lite om mig och hur min resa fram till idag har sett ut. Det har nu gått lite mer än ett år sedan jag bestämde mig för att gå all-in och satsa på att jobba som fotograf på heltid… 

Egentligen började min resa redan hösten 2016 när jag hamnade i en utmattning och blev sjukskriven. Jag var sjukskriven helt i 3 månader och därefter på deltid i ytterligare 4 månader. När det var dags att återgå till mitt arbete på heltid igen fick jag panik och bad om tjänstledigt 25% i tron om att allt skulle bli som vanligt igen bara jag fick jobba lite mindre. Men att tro att något ska bli annorlunda utan förändring är ganska naivt. På jobbet snurrade allt på som vanligt och för mig blev det tuffare och tuffare att hålla näsan över vattenytan…

Inte förrän ett år senare, när jag accepterade mitt tillstånd och att livet förmodligen aldrig skulle bli som förut, kunde vägen tillbaka börja på allvar. Jag slutade på mitt jobb som kommunikatör och började fundera på vad JAG ville. Vad som ger MIG positiv energi och meningsfullhet. Det var då jag bestämde mig för att våga satsa på min dröm om mitt egna företag och som fotograf.

Jag blir sakta men säkert bättre och bättre, även om jag är vaksam på allt runtomkring. Livrädd för att hamna där igen. Livet handlar mycket om att lära sig att leva på ett annat sätt nu än tidigare.

Jag är fortfarande i processen att hitta mig själv och kommer nog aldrig att bli den samma som jag var innan. Förhoppningsvis blir jag en ännu bättre version av mig själv som är nöjd med vem jag är och vad jag åstadkommer, tycker att jag är “good enough” helt enkelt och inte så hård mot mig själv.

Jag önskar att fler förstod att det är en sjukdom och att den smyger sig på en. Det är inte bara att skärpa till sig eller att säga stopp. Den kryper upp bakom dig medan du försöker hålla balansen. Tills du trillar och inte ens vet varför. Man är inte duktig för att man biter ihop och har många bollar i luften. Numera är jag bättre på att upptäcka kroppens signaler när det blir för mycket och då stannar jag upp och försöker sortera kaoset i hjärnan.

Nåväl, det var lite om hur det blev som det blev och jag är så glad att jag stannade upp och vågade ta steget. Jag började med enskild firma för att komma igång så snabbt som möjligt, men kan nu ett år senare titulera mig som ägare och VD i mitt alldeles egna aktiebolag!

Häng med mig här i bloggen framöver så kommer jag att dela med mig mer om mig själv och mina äventyr. Både personligt och vad jag pysslar med i mitt företag.

Jag tänkte börja med att visa några av alla fantastiska bröllop jag fick fota förra året. 

Kanske kommer det ett och annat tips också som just du kan ha nytta eller intresse av. Glöm inte att signa upp dig för mitt nyhetsbrev så att du inte missar något. Det finns en ruta längst ner på hemsidan där du kan fylla i din e-postadress om du vill få nyhetsbrev från mig.

Vi hörs snart!

KRAM Mirja